06-23 97 61 01 info@mavintraining.nl

Wandelcoaching

De natuur is een inspiratiebron, vaak een spiegel en geeft rust. Hierdoor is het groen goed voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid (het vermindert stress).

Uit onderzoek blijken er 4 kenmerken te zijn:

  • Even weg zijn (een soort mini-vakantie)
  • Dingen in de natuur trekken aandacht zonder dat het moeite kost
  • Zet alles in perspectief (de grootsheid heeft een relativerend effect)
  • Geeft zintuigelijke sensaties: geluiden van vogels, de geur van bloemen, vers gemaaid gras of een bladerdek in het bos, de wind voelen in je gezicht, etc.

Al wandelend in je eigen tempo, kunnen we ook het pad van je leven verkennen. Veel mensen vinden al wandelt naast elkaar praten makkelijker dan in een ruimte waar je elkaar recht aankijkt. Even afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen en fysiek in beweging komen, zorgt voor beweging/ruimte in je hoofd. Zo wordt het makkelijker om vaste gedachtepatronen te doorbreken en stil te staan bij dingen die werkelijk belangrijk zijn voor jou.

Ik wandel vaak rondom Haarzuilens. Weet je een ander mooi gebied om te wandelen dan kom ik daar naar toe. Ik neem thee/koffie mee voor onderweg. Voor jou raad ik aan fijne wandelschoenen en passende kleding voor het type weer (warm, koud, of warm weer). Bij sneeuw en regen gaat de afspraak altijd door. Alleen bij storm of onweer zoeken we een droge binnenplek op.

Spreekt deze vorm je aan, neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

Wandelcoaching in groepsverband

Wil je kennismaken met wandelcoaching, of heb je een specifiek thema waar je mee aan de slag wilt? Kies dan voor een van de themawandelingen waarbij één bepaald onderwerp centraal staat. Je gaat dan in een kleine groep aan de slag. We wandelen als groep (op sommige momenten in stilte), de meeste oefeningen doe je alleen of in tweetallen. De thema’s worden in een dagdeel behandelt.

Thema’s:

  • Grip op stress
  • Nieuwe Energie
  • Werken aan betere relaties

De bijeenkomsten worden gehouden in Haarzuilens (U.). De kosten zijn € 25 per keer, inclusief btw. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal kunnen 8 mensen deelnemen.

Heb je interesse of wil je dit met een eigen groep doen?

Stuur een email of neem contact met me op.