06-23 97 61 01 info@mavintraining.nl

geheimenDe agrarische sector is een apart wereldje. Als je zelf agrariër of erfbetreder bent, hoef ik je daar niets over te vertellen. En jij mij niet. Dat is alvast het eerste geheim van de agrarisch coach en agrariërs: ze begrijpen elkaar. Maar dat is nog niet alles …

Het gezicht van m’n gesprekspartner is vaak één groot vraagteken als ik vertel wat ik doe. Laatst had ik weer eens beet op een mooie zomeravond.  ‘Oh?’ zegt de hip uitziende dertiger terwijl ze het voor zichzelf nog even herkauwde: ‘agrarisch coach, dus. Is dat iets anders dan gewoon coach?’

Ik kon het niet laten en stelde een wedervraag: ‘wat doet een coach volgens jou?’. Ze vertelde over haar zus die flink last had van werkstress en in een paar sessies geholpen is door een coach. De zus leerde om grenzen aan te geven en beter om te gaan met drukte.

Eerlijk is eerlijk, dat lijkt verdacht veel op wat ik doe. Net als iedere coach begeleid ik mensen om te veranderen. Dat doe ik door vragen te stellen en door verschillende methodes en interventies in te zetten. Allemaal met als doel de coachvraag (het probleem) zo effectief mogelijk op te lossen. Tot zover niets bijzonders, dus. En toch is er verschil tussen een gewone coach en een agrarisch coach.

Een agrarisch coach spreekt jouw taal

Als agrarisch coach ken ik de termen die jij gebruikt! Ik weet waar je het over hebt als je jongveegetal noemt of het over hectares, kieper of RVO hebt. En dat niet alleen. Ik lees dezelfde vakbladen en weet dus welke ontwikkelingen er spelen in onze sector.

Een agrarisch coach begrijpt jouw leven

Boer, dat is niet wat je doet, maar wie je bent. Ik ben zelf agrariër. Ik begrijp dat jouw beroep meer is dan je werk, dat het een manier van leven is. En hoe groot de verwevenheid tussen privé en werk is. Hoe je vak vaak verbonden is met je bezit als ondernemer en ik snap de grote rol die de familie daarbij vaak speelt. Dat maakt het gesprek een stuk makkelijker!

 

Waar kan een agrarisch coach je bij helpen? Ikzelf richt me op allerlei aspecten van je persoonlijke en algemene ontwikkeling:

  • balans op het gebied van werk/privé,
  • veranderingen in het bedrijf,
  • zingevingsvragen,
  • omgaan met stress en burn-out
  • enz.

Het doel van agrarische coaching

Doel van de agrarische coaching is dat jij het beste uit jezelf haalt. Als persoon en als agrarisch ondernemer. Per coachtraject bepalen we samen de concrete doelen, die natuurlijk alles te maken hebben met de problemen die jij ervaart.

Coaching is geen advisering, mediation, therapie of counseling. Coaching is begeleiding. Dat betekent dus niet dat de coach je probleem oplost, je moet zelf aan de slag en bent uiteindelijk ook zelf verantwoordelijk voor het resultaat.

Hoe werkt agrarische coaching?

In werkwijze verschilt agrarische coaching niet van normale coaching. Ik help je inzicht te krijgen om vragen te verhelderen en inzicht te krijgen in wat je drijft of juist tegenhoudt. Ik brainstorm met je, stimuleer je om je plannen te realiseren, help je gedragspatronen te herkennen en ter discussie stellen. Wat we ook doen, het is altijd gericht op het doel dat we samen bepaald hebben.

Tijdens de coaching stuur ik aan op directe, persoonlijke gesprekken. Als coachee kan je rekenen op eerlijke, directe vragen en verzoeken. Elk coachingstraject wordt afgerond met een uitgebreide eindevaluatie.

Het geheim van succesvolle coaching

Een beetje boer is stoer. Toch? Wat mij betreft niet. Succes heeft alles te maken met jezelf kennen en kwetsbaar durven zijn. Als je je kwetsbaar durft op te stellen, je schaamte aan de kant zet en hulp zoekt als het nodig is, dan kun je weer in je kracht komen staan. Probeer het eens, je zult zien dat je positief kunt veranderen en een krachtiger mens wordt.

 Ben jij klaar voor een positieve verandering? Bel mij vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek T: 06-23 97 61 01